Децата от детските полицейски управления стартираха обучението си по модул "Социални умения"
Автор: Екип Varna24.bg 14:44 / 21.11.2017Коментари ()1679
©
На 16 ноември започна обучението на доброволците от Детските полицейски управления по модул "Социални умения". Социални работници от "Център за обществена подкрепа" - Варна стартираха курса с темата "Как по-добре да работим в група". Чрез разнообразни ролеви игри, упражнения и дискусии се развиват уменията за наблюдаване на взаимоотношенията в група. Целта е да се затвърждава позитивната нагласа към груповата работа чрез създаване на условия за преживяване на успех и удовлетвореност от изпълнени задачи. Изследват се опита и представите на децата за подпомагащите и затрудняващи груповата работа фактори. Занятия до момента са се провели в ОУ "Васил Априлов" и ОУ "Георги Сава Раковски".

Продължава обучението на децата от модул "Безопасност на движението по пътищата", както и емоционалните им срещи с Джони - служебното полицейско куче.

Тази година Джони има свой помощник - Ерик. Той е 5-месечна немска овчарка, която е започнала своето първоначално обучение за служебно полицейско куче. До навършване на една година Ерик ще се учи от по-опитния си колега, а след това ще бъде изпратен на полицейска школа.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Decata-ot-detskite-policeiski-upravleniya-startiraha-obuchenieto-si-po-modul-Socialni-umeniya-759748
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.