Седмокласничка се нагълта с антидепресанти в тоалетната на училище
Автор: Екип Varna24.bg 17:11 / 23.11.2017Коментари ()2280
©
Седмокласничка опита да се отрови с ксанакс в тоалетната на бургаското СУ "Иван Вазов". Инцидентът с погълнатото количество антидепресанти е станал в голямото междучасие в сряда.

Момичето само е споделило със съученички какво е направило, а децата са извикали медицинската сестра. Според признанията на тийнейджърката, тя изпила цяла опаковка от психотропното лекарство - общо 10 таблетки. Момичето е било откарано спешно в болница, където й направена промивка и в момента е добре, казаха от здравното заведение, съобщи "Монитор".

За инцидента е информиран регионалният инспекторат по образованието. "Получих подробен доклад от директора на училището и становище от медицинската сестра, която допуска възможна симулация. Според медицинските лица, поведението на ученичката не е съответствало на погълната доза ксанакс. Но въпреки това са взети всички необходими мерки и момичето е отведено спешно в болница", заяви шефката на образователния инспекторат в Бургас Виолета Илиева.

От ръководството на училището отказаха да съобщят повече подробности за случая и за причините седмокласничката да посегне на живота си. Според нейни съученици тя е имала семейни проблеми и посещавала често училищния психолог.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Sedmoklasnichka-se-nagulta-s-antidepresanti-v-toaletnata-na-uchilishte-760267
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.