Опасват с камери пешеходния ринг във Варна, детски ясли, общински сгради и зоокъта
Автор: Пламена Николова 10:57 / 07.12.2017Коментари ()4872
© Varna24.bg
Община Варна възнамерява да изгради система за видеонаблюдение в 12 детски ясли, общински сгради и пешеходни зони, както и в зоокъта, научи Varna24.bg.  

За целта местната администрация е разпратила покана до няколко фирми, които се занимават с това, да предоставят своите оферти и участват в избора на изпълнител, който да монтира камерите и изгради системата. 

Общата стойност на поръчката е до 314 600 лева без ДДС. 

Според проекта "Пълен инженеринг (проектиране и строителство), доставка и монтаж на системи за видеонаблюдение за нуждите на Община Варна, 11 камери ще бъдат монтирани в административната сграда на община Варна. 

От тях трябва да бъдат поставени 3 броя камери по фасадата до официален вход, 3 броя камери на сутеренния етаж, 4 броя на етаж първи и 1 брой пред фоайе Пленарна зала в сградата на Община Варна.

На бул. "Сливница" с бул. "Княз Борис I" до пл. "Антон Новак" и зад колонадата ще бъдат поставени 19 броя стационарни и 2 броя PTZ камери.

Около сградата на "Юнашки салон" и периметъра й ще бъдат поставени 15 камери.

В 12 детски ясли ще бъдат монтирани по 10 камери и по едно записващо устройство във всяка ясла. Те ще трябва да се разположат на места, обхващащи в максимален размер периметъра, детските площадки, подходите и вътрешните коридори на сградите.

Около сградите на СУПЦ "Анастасия д-р Железкова" и в зоокъта ще бъдат монтирани по 16 камери.

Оферти от съответните фирми се очаква да бъдат представени до 12 декември.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Opasvat-s-kameri-peshehodniya-ring-vuv-Varna-detski-yasli-obshtinski-sgradi-i-zookuta-762694
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.