Представят благотворителната изложба "НосиЯ до сърцето си“ във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:19 / 29.12.2017Коментари ()3206
©
В периода от 27.12.17 г. до 12.01.18 г., варненци и гостите на града имат възможност да посетят благотворителната изложбата "НосиЯ до сърцето си" и да станат част от родолюбивата инициатива за насърчаване и подпомагена на талантрливи деца, изучаващ български фолклор, на Фондация БЪЛГАРИН. 

Домакин на изложбата е Гранд Мол Варна.
Изложбата включва 11 картини /масло/, с фолклорна тематика и мотиви, дело на тантливата художничка Юлия Бузилова. Творбите се предлагат на търг, като с реализираните средства ще бъдат закупени народни носии за учениците от Национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" гр. Котел и Народно читалище"Христо Ботев" гр. Калофер.

Средставата събрани от продажбата на картината "Бъдещето на България" - участваща в изложбата, ще бъдат дарени на Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН ИЕФЕМ - БАН / IEFSEM - BAS в подкрепа на дарителската кампания за образователен център в Националния етнографски музей. За създаването на творбата, художничката е почерпила вдъхновение от фотография на Асен Великов, направена по време на Роженския събор през 2016 г.

Станимир Георгиев - Изпълнителен директор на Фондация БЪЛГАРИН сподели, че представянето на картините в Националния Етнографски Музей в началото на месец декември, е предизвикало голям интерес, привлечени са нови съмишленици за благотворителната кауза. Г-н Георгиев и екипът на фондацията си пожелават да намерят още приятели от град Варна, които да подкрепят талантливите деца избрали да изучават и съхраняват българския фолклор.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Predstavyat-blagotvoritelnata-izlozhba-NosiYa-do-surceto-si-vuv-Varna-766399
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.