Областният: Провали се търгът за Кометата, може да я превърнем в атракция
Автор: Пламена Николова 12:20 / 03.01.2018Коментари ()2215
©
Търгът за продажбата на легендарната Комета-5, разположена в парка на "Аспарухово", се провали, съобщи за Varna24.bg областният управител на Варна Стоян Пасев. 

Оказа се, че единственият кандидат, който си е закупил тръжна документация, не я е подал в срок, с което на практика корабчето се оказа без нови кандидат-собственици.

Според Стоян Пасев дари наемането на кран, с който плавателният съд да бъде пренесен до фирма за скрап, щяло да струва повече от обявената цена от 9 500 лв. 

Затова той сериозно обмисля варианта вместо да бъде организиран повторен търг, да бъде създаден инициативен комитет за спасяването на Кометата и тя да бъде запазена като атракция при бъдещото обновяване на парка. 

По думите на областния управител до идеята за продажбата на корабчето си стигнало след множество сигнали от граждани, че то се използва за подслон на клошари и два пъти на борда му е възниквал пожар. 

Въпреки това Стоян Пасев е на мнение, че култовото водно возило от социализма трябва да остане за поколенията и да бъде поддържано и стопанисвано като ценна реликва. 


https://www.varna24.bg/novini/varna/Oblastniyat-Provali-se-turgut-za-Kometata-mozhe-da-ya-prevurnem-v-atrakciya-767301
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.