Призовават разследващ полицай по делото на Мейзер, ще обяснява дали е оказал натиск върху нея
Автор: Екип Varna24.bg 16:05 / 23.02.2018Коментари ()5697
© Varna24.bg
За следващото съдебно заседание, което съдът насрочи за 29 март 2018 година, ще бъде призован за разпит и разследващия полицай Веселин Радев. Той ще трябва да изясни дали в хода на досъдебното производство е оказвал натиск върху Анита Желева, да дава конкретни показания и да поеме вината затова, че по непредпазливост причинила смъртта на съпруга си.

Анита Желева, която обжалва пред Варненския апелативен съд осъдителната присъда на ОС - Варна, признал вината й за 2 престъпления - затова, че причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай и затова, че предложила подкуп на полицейски служител, днес промени защитната си версия. Подсъдимата се отрече от показанията, дадени от нея на досъдебното производство, както и от тези, които на два пъти е правила пред първата съдебна инстанция. В своите обяснения пред състава на Апелативен съд-Варна, тя представи нова версия за обстоятелствата, свързани със завързването на т.нар."свински опашки" около краката и врата на съпруга си Николай. Разказа, че е била притискана от разследващите и от наблюдаващия делото прокурор, за първите показания, направени от нея веднага след трагичния инцидент.

Варненският апелативен съд уважи искането на адвокатите на майката на Николай и допусна допълнителна Съдебномедицинска експертиза, която да изясни дали установените травматични увреждания по тялото на починалия мъж могат да бъдат получени по начина, за който свидетелства днес подсъдимата.

В хода на днешното съдебно заседание Варненският апелативен съд остави без уважение молбата на подсъдимата да й бъде изменена в по-лека мярката за неотклонение. Желева, която е задържана от година и 8 месеца поиска по-лека мярка, за да се лекува и уточни, че след като миналата седмица е изтекъл срокът на американския й паспорт, тя няма как да се укрие от правосъдните органи. Подсъдимата заяви, че би искала да докаже своята невинност.

Варненският апелативен съд обаче не сподели основанията на Анита Желева и на нейните адвокати. Фактът, че срокът на американския й паспорт е изтекъл не е основание да се промени изводът, че ако е с по-лека мярка за неотклонение подсъдимата може да се укрие. 

Следващото съдебно заседание на Варненския апелативен съд, на което ще се изслуша допуснатата допълнителна СМЕ, както и разследващия полицай Веселин Радев, ще се проведе на 29 март 2018 година от 9,00 часа.

Припомняме, че за убийството по непредпазливост подсъдимата получи три години и половина затвор, а затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай съдът й присъди 4 години и половина "лишаване от свобода". От двете наказания Желева ще търпи по-тежкото. Първата съдебна инстанция наложи на подсъдимата глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лв. 



Още по темата: общо новини по темата: 141
08.09.2022 »
14.08.2020 »
15.05.2020 »
16.03.2020 »
03.01.2020 »
29.11.2019 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Prizovavat-razsledvasht-policai-po-deloto-na-Meizer-shte-obyasnyava-dali-e-okazal-natisk-vurhu-neya-776931
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.