В Първа езикова гимназия ще се проведе симулация на работата на Европейския съвет
Автор: Екип Varna24.bg 12:07 / 08.03.2018Коментари ()1723
©
В Първа езикова гимназия ще се проведе симулация на работата на Европейския съвет. В ролята на държавните и правителствените ръководители на страните – членки на ЕС ще влязат варненски ученици, които са избрани с конкурс за есе, посветен на Бялата книга за бъдещето на Европа. Измежду всички 60 кандидата са определени 28 младежи, които ще пресъздадат заседанията на органа, определящ цялостната политическа насока и приоритетите на ЕС. Така в рамките на симулацията учениците ще представят и отстояват позиции, ще вземат стратегически решения. Целта е да обогатят своите знания за Европа и да развият уменията си за преговори и за работа в екип. 

Симулацията "Ученически Европейски съвет 2018" се организира от сдружение "БЕТА България" и Model European Union Sofia, в партньорство с Представителството на Европейската Комисия в България и варненската Първа езикова гимназия, която е домакин на инициативата. Събитието е под патронажа на евродепутата Емил Радев. 

 Симулацията ще се проведе на 10 март, от 9 до 17 ч. в учителската стая на Първа езикова гимназия.


https://www.varna24.bg/novini/varna/V-Purva-ezikova-gimnaziya-shte-se-provede-simulaciya-na-rabotata-na-Evropeiskiya-suvet-779110
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.