Студенти от МУ-Варна провеждат кампанията "Погрижи се за венците си!“
Автор: Екип Varna24.bg 09:38 / 09.03.2018Коментари ()1818
©
На 11 и 12 март 2018 г. Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна (АСДМ-Варна) организира за втори път кампанията "Погрижи се за венците си!".

Събитието се осъществява с помощта на МУ-Варна, Студентски съвет към МУ-Варна, Асоциациите на студентите по медицина и фармация във Варна (АСМБ-Варна и АСФВ-Варна) и с любезното съдействие и помощ от страна на академичните ръководства на Факултета по дентална медицина и Катедрата по пародонтология и дентална имплантология към Факултета по дентална медицина.

Целта на инициативата е да се обърне внимание на проблемите с венците и да повиши информираността относно начините за цялостното отстраняване на зъбната плака. По време на кампанията ще бъдат давани препоръки за техники за правилно четкане на зъбите, за използване на конци и интердентални четки, за употребата на разтвори за промивка на устната кухина.

На 11 март в интервала 11:00-19:00 ч. в Гранд мол - Варна ще бъдат раздавани брошури и рекламни материали.

На 12 март между 12:00-14:30 ч. на първия етаж, зала Спешен кабинет във Факултета по Дентална Медицина ще се проведат БЕЗПЛАТНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ насочени към диагностициране на възможни възпаления във венците.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Studenti-ot-MU-Varna-provezhdat-kampaniyata-Pogrizhi-se-za-vencite-si-779280
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.