Дариха на АГ болница нов Фетален монитор
Автор: Екип Varna24.bg 09:01 / 19.03.2018Коментари ()2172
Специализираната болница по акушерство и гинекология "Проф.д-р Димитър Стаматов“ във Варна вече разполага с нов Фетален монитор. Специализираният апарат модел Contec CMS800G e осигурен  от Обществен дарителски фонд  за Варна.

Апарата е монтиран в отделение "Паталогична бременност“  и ще се използва за скрининг и превенция на тежки последствия при раждане на високорискови бременни жени.

Средствата за закупуване на апарата са осигурени от дарители по време на седмото издание на "Дарителски кръг за Варна“,  проведено в края на миналата година.

Дарителският кръг е иновативен модел за фондонабиране, който всяка година представя пред дарители различни каузи на граждански организации от Варна и търси тяхната подкрепа за реализирането им.  Всички набрани средства се увеличават в съотношение 60:40 от Фондация Работилница за граждански инициативи-София. Дарителите са заинтригувани и очакват всяка година събитието "Дарителски кръг“,  тъй като се срещат лице в лице с хората, които искат да осъществят важни за града ни каузи и имат възможност сами да изберат коя кауза да подкрепят, споделят  ръководителите на Обществената фондация.

На последното издание бяха събрани дарителски средства освен за закупуване на специализирания апарат и средства за възстановяването на първия в България скаутски център, за провеждане на  обучителен модул за социално включване на лица с ментални увреждания, за "зелено училище" на деца от семейства  с нисък социален статус.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dariha-na-AG-bolnica-nov-Fetalen-monitor-780951
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.