Министър Радев даде за пример варненско село! Справило се с престъпността заради камерите
Автор: Пламена Николова 17:11 / 27.03.2018Коментари ()5624
©
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев даде за пример за справяне с престъпността варненското село Кипра, където имало монтирани три камери на изхода и входа на селото и пет камери вътре в населеното място, предаде репортер на Varna24.bg. Благодарение на това три години  в селото нямало престъпност.  

Министърът повдигна темата при визитата си във Варна по повод на запитване "дали ще бъде отпусната допълнителна охрана или полицаи на кметовете на общините."

Той заяви, че с премиера Бойко Борисов е обсъдено част от приходите от глобите за нарушения по пътищата да бъдат връщани в общините и с тези средства да бъдат закупувани повече камери или наемани допълнителни охранители. 

Държавата ще поеме софтуера, каза Радев, а кметовете ще трябва да обезпечат населеното място с видеонаблюдение, допълни министъра. 

По този начин щял да бъде освободен част от ресурса на МВР, а полицаите да бъдат насочени към разкриването на по-тежки престъпления, допълни Радев. 


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ministur-Radev-dade-za-primer-varnensko-selo-Spravilo-se-s-prestupnostta-zaradi-kamerite-782803
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.