Международен експерт в областта на ранната детска интервенция бе на работно посещение във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:27 / 28.03.2018Коментари ()2179
©
Емили Варгас - директор на Институт RISE, Вашингтон, и експерт в областта на ранна детска интервенция, участва в работна среща, организирана от Община Варна, съвместно с неправителствената организация "Национална мрежа за децата“ и Фондация "Карин дом“. На дискусията присъстваха акушерки, здравни работници и медиатори, представители на СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов“, на Медицинския университет, на общинските дирекции "Социални дейности“ и "Здравеопазване“ към Община Варна. В зразгооврите се включиха Коста Базитов – зам.-кмет, и д-р Лидия Маринова – председател на ресорната комисия към Общинския съвет. Целта на посещението на Емили Барон е да извърши оценка на законодателната рамка за подкрепа за развиването на система за ранна интервенция в България. След посещението си във Варна тя ще посети и други градове.

 По време на срещата стана ясно, че Община Варна още от 2010 година предлага социалната услуга - Център "Ранна интервенция за предотвратяване настаняването на деца с увреждания". До настоящия момент са консултирани 716 семейства, в които има дете с увреждане или със специални потребности. От 2013 г. Община Варна финансира Фондация "Карин дом“ за предоставяне на социалната услуга, с капацитет 40 места.

 


https://www.varna24.bg/novini/varna/Mezhdunaroden-ekspert-v-oblastta-na-rannata-detska-intervenciya-be-na-rabotno-poseshtenie-vuv-Varna-782934
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.