250 деца от Варна пяха "Хубава си, моя горо" по повод Седмицата на гората
Автор: Екип Varna24.bg 13:36 / 04.04.2018Коментари ()2195
250 деца от ДГ №8 "Христо Ботев" във Варна пяха "Хубава си, моя горо" по повод традиционната Седмица на гората. С красивата песен, която е химн на българските лесовъди, те посрещнаха в градината служителите на ДГС "Варна" и им благодариха за тематичния подарък – два люлякови храста и две кедрови фиданки.


Зам.-директорът на горското стопанство инж. Владислав Георгиев запозна децата с тънкостите на залесяването и с грижата, която изискват младите дръвчета. Със своите песни и картини възпитаниците на градината показаха, че обичат природата и впечатлиха лесовъдите със специална "клетва за гората", с която обещават да ценят и пазят зеленото богатство.

Много радост донесоха на малчуганите и подарените две къщички за птици. С помощта на представителите на ДГС "Варна" те бяха окачени на дръвчета в двора на градината. Инж. Георгиев обясни, че къщичките са дело на ученици от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов", с която съвместно отбелязват Седмицата на гората.
Директорката Веска Янакиева сподели, че практиката да се провеждат екоинициативи в градината е утвърдена във времето. Тя благодари на ДГС "Варна" за залесителната акция, а децата изпратиха гостите от стопанството с цветя и ръчно изработена украса за предстоящия Великден.



https://www.varna24.bg/novini/varna/250-deca-ot-Varna-pyaha-Hubava-si-moya-goro-po-povod-Sedmicata-na-gorata-784230
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.