ВиК - Варна има съдебни и присъдени вземания в размер на над 4 млн. лева
Автор: Екип Varna24.bg 12:22 / 15.04.2018Коментари ()2177
©
Основните проблеми, с които се сблъсква ВиК Варна, са остарялата мрежа, изискваща инвестиции в размери много по-големи от заложените, природните и метеорологичните условия, голямата площ, на която оперира дружеството, и огромният брой от обслужвано население, липсата на устойчиви механизми за външно финансиране, некоректните платци и ограничената възможност за справяне с тях. 

Това съобщиха от "Водоснабдяване и канализация – Варна". Дружеството има съдебни и присъдени вземания в размер на 4,3 млн. лева към 31 декември 2016 година. 

Наред с постоянните инвестиции, наложени от авариите по мрежата, дружгеството има детайлна инвестиционна програма за периода до 2021 година в размер на 28,5 млн. лева. Тя е основна част от утвърдения и одобрен от КЕВР бизнес план за развитие на дейността на "Водоснабдяване и Канализация – Варна" ООД за този период. 

Ремонтните дейности, извършвани от оператора, които нямат авариен характер за предстоящия летен сезон, ще бъдат тясно свързани с работата на Община Варна по реконструкцията и изграждането на основни пътни артерии в града.

Източник: агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/ViK-Varna-ima-sudebni-i-prisudeni-vzemaniya-v-razmer-na-nad-4-mln-leva-785984
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.