Съдии и прокурори ще посрещнат студенти от ИУ – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:15 / 25.04.2018Коментари ()1320
© Varna24.bg
"Открито за съдебната власт“ е надсловът на Деня на открити врати, организиран съвместно от Апелативен съд – Варна и Апелативна прокуратура – Варна. Утре, от 10,00 часа в съдебната зала на Апелативен съд – Варна, съдии и прокурори ще посрещнат студенти от ИУ – Варна. Младите хора са бъдещи служители в съдебната администрация на органите на съдебната власт, тъй като изучават такава специалност в университета.

За мястото и ролята на съда и прокуратурата, за отговорността и за честта да служиш на закона в името на доброто и справедливото, студентите ще разговарят със съдия Росица Тончева от Апелативен съд – Варна, с прокурорите от Апелативна прокуратура Стефка Якимова и Слави Андонов. Няма да има теми табу, както и въпроси, които ще останат без отговори, уверяват магистратите. На финала на Деня на открити врати младите хора ще разговарят и с председателя на Апелативен съд – Варна – Ванухи Аракелян.

Денят на открити врати за двете апелативни институции се посвещава както на празника на Българската Конституция, който честваме през м.Април, така и на 20 годишнината от създаването на Апелативен съд – Варна и Апелативна прокуратура- Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Sudii-i-prokurori-shte-posreshtnat-studenti-ot-IU-Varna-787832
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.