Кметът и областният ще имат грижата за 23 неохраняеми плажа във Варненско
Автор: Пламена Николова 14:28 / 14.05.2018Коментари ()2578
© Varna24.bg
23 са неохраняемите плажове във Варна и областта. 13 са в Добрич, а 50 са в Бургас. Това каза при посещението си във Варна днес министърът на туризма Николина Ангелкова, предаде репортер на Varna24.bg

"Съгласно Закона за неохраняемите плажове, водното спасяване се осигурява от областния управител, а почистването и медицинското обслужване от общината. 50% от приходите и наемите от концесиите на плажовете отиват в общините и те с тези средства са длъжни да осигурят неохраняемите плажове, които са посещаеми и да се погрижат за инфраструктурата и достъпа до тези плажове. 

Мина общественото обсъждане на новият Закон за концесиите и той ще влезе в с сила от другата година за морските плажове. В него е упоменато групирането на плажовете. Там са предвидени санкции по отношение къмпингуване на територията на морския плаж и дюните", каза министър Ангелкова.

Стана ясно, че е приключила вече процедурата за отдаването на плажовете на "Слънчев ден" и за два плажа на "Св. Св. Константин и Елена". По отношение на другите два плажа в този курорт, както и тези на "Албена" и "Ревиера" в момента текат процедури. 

Повече вижте във видеото! 





https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Kmetut-i-oblastniyat-shte-imat-grizhata-za-23-neohranyaemi-plazha-vuv-Varnensko-791026
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.