Младежи превърнаха в атракция фасадата на стара сграда във Варна
Автор: Пламена Николова 08:41 / 17.05.2018Коментари ()3242
Младежи промениха фасадата на една от старите къщи във Варна и я превърнаха в атракция, видя репортер на Varna24.bg.

Арт рисунката на сградата е във връзка с проект на Дирекция "Образование и Младежки дейности", "Реаниматори - Иноватори в Таляна". Това е част от инициативата за възраждане на района, проект за арт квартал Таляна, стартиран като инициатива на Европейска младежка столица 2017, обясни за медията ни Павлина Светославова от "Иноватор".

"Графитът е дело на три млади и талантливи момчета от Варна - Александър Христов, Дилян Добрев и Живко Кулев, на които сме изключително благодарни за креативността и професионализма!

Предстои създаването на организация и се очакват още много арт инсталации в района, който постепенно се съживява - отварят все повече бизнеси и учреждения наоколо. Предстои довършване на фасадата и реновиране на тротоара.", допълни младата дама. 

"Иноватор" е място, което среща хора от коренно различни сфери и ги предразполага да работят заедно, да обменят идеи, перспективи и гледни точки.

Мястото обединява няколко функции, позволяващи на обитателите му да черпят вдъхновение и знания, да бъдат креативни и продуктивни - "Иноватор" е едновременно споделено работно пространство, инкубатор за стартиращи компании, зала за провеждане на събития и обучения, конферентна зала за срещи и високотехнологични работилници за прототипиране.

Основната мисия на Иноватор е да бъде притегателен център за млади, предприемчиви и иновативни хора и да създаде общност от всестранно развити, взаимно допълващи се професионалисти и компании.

Повече вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mladezhi-prevurnaha-v-atrakciya-fasadata-na-stara-sgrada-vuv-Varna-791583
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.