Проява от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС се провежда във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:55 / 18.05.2018Коментари ()2699
©
Министърът на правосъдието Цецка Цачева откри тази сутрин във Варна международна конференция на тема: "Основни предизвикателства и тенденции при процедурите по несъстоятелност, преструктуриране и освобождаване от дълг“. Форумът е организиран от българския евродепутат Емил Радев като част от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС.  Конференцията  представя актуалното състояние на законодателството в областта на производствата по несъстоятелност, преструктурирането на предприятията и освобождаването от дълг. На събитието присъстват високопоставени експерти в областта на несъстоятелността от Европейската комисия и Европейския парламент, лектори и близо 90 участници от държави членки на ЕС, в т.ч. и от България.

Сред лекторите в панела "Как превантивните процедури за преструктуриране да действат за малките и за средните предприятия бе и председателят на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян. Темата на нейната презентация бе "Предизвикателствата за държавите – членки на ЕС без традиции в превантивното преструктуриране“.

Другите лектори от тази част на международната конференция бяха Пия Маккърджи – практикуващ по несъстоятелност в Дания и Даниел Фриц, който представи немската гледна точка по темата. В следобедните часове лектор по темата ще бъде и Дияна Митева - съдия от Търговско отделение на Окръжен съд – Варна.

В рамките на конференцията ще бъдат разгледани възможностите за въвеждане на разпоредби в българското законодателство относно потребителската несъстоятелност.

Събитието се провежда в контекста на общоевропейската инициатива за приемане на нова директива за преструктуриране и даване на втори шанс на предприемачите.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Proyava-ot-programata-na-Bulgarskoto-predsedatelstvo-na-Suveta-na-ES-se-provezhda-vuv-Varna-791909
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.