Варненската полиция разби лаборатория за амфетамини
Автор: Екип Varna24.bg 10:52 / 31.05.2018Коментари ()3190
© Varna24.bg
В ареста за срок до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна задържа двама мъже и една жена с цел довеждането им пред съда. Те са привлечени като обвиняеми за разпространение на високорискови наркотични вещества и производство на амфетамини в специална лаборатория.

Лабораторията за амфетамините била базирана на адреса на един от обвиняемите. На друг адрес във Варна при претърсване са намерени и иззети прекурсори за производството, химически вещества и уреди.

В момент на разпространение на марихуана служителите на полицията под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна са влезли на адреса, където ставала продажбата.

Назначени са съдебно-химични експертизи на откритите и иззети наркотични вещества и прекурсори, които ще установят видът, количеството  и процентното им съдържание.

Продължават процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство за престъпление по член 354а, ал. 1 от НК.   Тримата са криминално проявени, а единият от обвиняемите е осъждан. Прокуратурата ще поиска от Варненския окръжен съд определянето на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо тримата обвиняеми - задържане под стража.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenskata-policiya-razbi-laboratoriya-za-amfetamini-794070
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.