Разчистват бараките в двора на МБАЛ “Света Анна", разширяват паркинга
Автор: Екип Varna24.bg 09:25 / 01.06.2018Коментари ()2150
©
Поетапно събаряне на бараките в двора на МБАЛ “Света Анна - Варна", откъм оградата, граничеща с бул. “Цар Освободител", започва днес. Първа на събаряне ще бъде подложена конструкцията, намираща се срещу ул. “Проф. Державин". Планово в рамките на месеца ще бъдат премахнати и останалите 4. За всички обекти има предписания от РЗИ за премахване. Налична е и цялата нужна документация за събарянето им.
Цялата операция по разчистването на двора в частта, заета в момента от бараките, ще протече без да бъде засегната съществуващата ниска и висока растителност.

След края на премахването на компрометираните конструкции от двора на морския “Пирогов", който поема над 90% от хирургичната спешност в Североизточна България и през чийто Спешен център всекидневно преминават средно над 230 души, ще бъде възможно увеличаване броя на местата за паркиране, които в момента са недостатъчно за преминаващите между 900 и 1200 автомобила средно дневно. По предварителни разчети разчистването на петте бараки и усвояването на освободената територия ще даде възможност за нормално пребиваване на около 60 автомобила.
За гарантирането на цивилизован достъп на гражданите до двора на МБАЛ “Света Анна - Варна" на следващ етап се подготвя и осигуряването на още един вход за граждани към болничния комплекс.

За всеки етап от реорганизациите на територията на болничния комплекс ще Ви информираме своевременно.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Razchistvat-barakite-v-dvora-na-MBAL-Sveta-Anna-razshiryavat-parkinga-794207
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.