Времето пак полудя! Скоро няма да става нито за море, нито за планина!
Автор: Екип Varna24.bg 09:27 / 23.06.2018Коментари ()5670
©
"Жълт" код за почти цяла България е обявен за днес заради силен запад-северозападен вятър и интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Изключения правят единствено областите София, София-област, Перник, Кюстендил и Благоевград. С преминаването на студения атмосферен фронт, налягането ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца.

Днес главно в източните и южните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, но от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. През деня ще е ветровито, но привечер северозападният вятър ще започне да отслабва. Ще е чувствително по-хладно, с преобладаващи максимални температури между 20° и 25°. 

Над планините ще преобладава облачно време. Краткотрайни валежи ще има на места, главно в планините в Източна България и Рило-Родопската област. В крайните южни планински райони валежите ще са по-интензивни. След обяд над Западна Стара планина облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, с който температурите ще се понижават и максималните ще са 20-23°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vremeto-pak-poludya-Skoro-nyama-da-stava-nito-za-more-nito-za-planina-798559
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.