Лоши новини от синоптиците, вижте какво ни връхлита довечера!
Автор: Екип Varna24.bg 13:19 / 26.06.2018Коментари ()3823
© Varna24.bg
"Оранжев" код е обявен за утре, 27 юни, за половин България, а за останалата - "жълт". Под влияние на преминаващия през Балканите средиземноморски циклон, през нощта и утре валежите ще продължат и ще са на много места. Интензивни и значителни по количество ще са явленията през нощта главно в Централна България, а през деня - на места в югоизточната половина от страната.

Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне, но ще има и временни усилвания с развитието на купесто-дъждовната облачност. Привечер и през нощта срещу четвъртък валежите в много райони временно ще отслабнат, на места и ще спрат. Температурите ще бъдат по-ниски от обичайните - максималните ще са предимно между 20° и 25°. 

Над планините облачността ще остане значителна. Валежите и гръмотевичните бури ще продължат, на места явленията ще са интензивни. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна и ще има валежи и гръмотевици. Значителни ще са количествата главно през предстоящата нощ. През деня валежите за кратко ще отслабнат и спрат, ще има и временни намаления на облачността. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Loshi-novini-ot-sinopticite-vizhte-kakvo-ni-vruhlita-dovechera-799141
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.