Паметникът на българо-съветската дружба във Варна може да бъде възстановен
Автор: Екип Varna24.bg 16:17 / 03.07.2018Коментари ()7628
©
"Няма конструктивни пречки Паметникът на българо-съветската дружба в района на "Почивка“ във Варна да бъде възстановен и да може да се посещава от хората“.

Това каза за Фокус арх. Огнян Каменов, който е син на проектанта на съоръжението – арх. Камен Горанов. По думите на специалиста, паметникът на "Почивка“ практически е здрав, тъй като е изграден изцяло от бетон и стомана. 

"В момента паркът се посещава от много хора и това е много хубаво, но паметникът, който притежава много интересни пространства и панорамна тераса, е забравен и оставен на произвола на съдбата“, посочи архитект Каменов. 

Според него съоръжението се отличава с невероятно интересни и ценни архитектурни пространства, които заслужават да бъдат видяни от повече хора, а Варна дължи едно по-голямо внимание на този обект. Той призна, че различни млади негови колеги са имали проекти за бъдещето на съоръжението през годините, но всички те са останали в сферата на архитектурните представи, без реализация. Според сина на Камен Горанов, паметникът е даденост, с която малко градове в България и дори в света разполагат.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Pametnikut-na-bulgaro-suvetskata-druzhba-vuv-Varna-mozhe-da-bude-vuzstanoven-800688
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.