Първият надлез във Варна е вече факт, изграждат още три
Автор: Пламена Николова 12:19 / 09.07.2018Коментари ()37855
Първият надлез във Варна е вече факт, видя репортер на Varna24.bg. Внушителното съоръжение се намира в "Аспарухово" и бе изградено наскоро при ремонта и реконструкцията на бул. "Мара Тасева".

"Надлезът (тип пасарелка) свързва районното кметство, ж.к. "Дружба" и училище "Л. Каравелов". Металната конструкция е подсигурена с подово отопление, така че през зимата да не замръзва и да не се вледенява", обясни за Varna24.bg кметът на района Калина Белмезова. 

Тя допълни, че наесен ремонтите продължават с рехабилитация на бул. "Народни будители", където ще бъде изграден подлез. Грандиозният проект за изграждането на рибарското пристанище в "Аспарухово" ще стартира също след активния летен сезон. Предстои да бъде облагороден и паркът в квартала, допълни г-жа Белмезова. 

Шефът на инфраструктурната дирекция в Община Варна, инж. Петър Гърбузов, съобщи за Varna24.bg, че в най-скоро време във Варна предстои да бъдат изградени още три надлеза, като част от грандиозния проект за новия бул. "Левски".

Единият ще бъде под ВиК Варна на ул. "Кестен", вторият ще бъде между бул. "Цар Освободител" и "Сливница", а третият между булевардите "Владислав" и "Сливница".


https://www.varna24.bg/novini/varna/Purviyat-nadlez-vuv-Varna-e-veche-fakt-izgrazhdat-oshte-tri-801822
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.