Фотоизложба представя историята на курорта "Св. Св. Константин и Елена" в Прага
Автор: Екип Varna24.bg 15:49 / 11.07.2018Коментари ()1963
©
Фотоизложба и юбилейна книга ще бъдат представени днес от 18 часа в галерията на Българския културен институт в Прага. Събитието е част от програмата на културната институция по случай 110-та годишнина на първия български морски курорт "Св. Св. Константин и Елена" и се осъществява със съдействието на Община Варна.

Фотосите проследяват развитието на комплекса с десетки черно-бели и цветни архивни снимки и рисунки. Акцент в юбилейната книга пък са разказите за първите организирани чуждестранни гости от Чехия, посетили курорта през 1924 г.  В тяхна чест в манастира  "Св. Константин“ били надстроени два етажа, а  хотелската част била наречена "Прага“.

Публиката ще има възможност да чуе на живо и интересни истории от миналото на курорта, споделени от хора, чиято житейска и професионална кариера е свързана през годините с курорта. Експозицията може да бъде разгледана до 3 август.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Fotoizlozhba-predstavya-istoriyata-na-kurorta-Sv-Sv-Konstantin-i-Elena-v-Praga-802372
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.