Готов е ПУП-а на парка в "Аспарухово", жители на района имат забележки
Автор: Пламена Николова 09:54 / 26.07.2018Коментари ()3484
©
Проектът за Подробен устройствен план на "Аспарухов парк“ вече е готов и е достъпен на сайта на районното кметство, съобщиха за Varna24.bg жители на района. 

"Проведе се среща в кметство "Аспарухово" за запознаване с плана на парк "Аспарухово". Присъстваха 8 граждани от 22-хилядния район. След сериозна дискусия по плана с главния архитект на района арх. Димова стигнахме до общо мнение, че планът е добър, но е необходимо повече хора да изкажат своето мнение по него. Срокът за даване на предложения и жалби е до 29.07.2018г.

С този план се дават рамките за проектиране на застрояването в парка. Параметрите са добри с 1% застрояване в атракционните зони и със запазване на 2/3 от дървесната растителност. Притеснителна е зоната около бившето заведение "Детски свят", при положение, че него фактически го няма, но на плана стои така, че запушва визията за парка още с влизането в него.

Притеснява ни насищането на Крайбрежната алея с коли и изход само от една лента за излизане от парка, липсата на обособено място с постоянна сцена за мероприятия. 

Паркът заема над 400 дка. Скоро ще пуснем нашите предложения и мнения относно ПУП-а официално до Общината", коментира жител на "Аспарухово".


https://www.varna24.bg/novini/varna/Gotov-e-PUP-a-na-parka-v-Asparuhovo-zhiteli-na-raiona-imat-zabelezhki-805370
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.