Засилени мерки за сигурност на Varna Mega Rock след фаталния инцидент на Морска гара
Автор: Пламена Николова 14:26 / 17.08.2018Коментари ()11082
Засилени мерки за сигурност ще бъдат взети на Морска гара по времето на грандиозен фест Varna Mega Rock, който от днес превръща Варна в тридневна столица на рока, съобщиха организаторите за Varna24.bg. 

За събитието, което очаква хиляди посетители от Варна, страната и над 15 държави по света, ще бъде мобилизиран огромен полицейски ресурс, разположен както по границите на периметъра, така и вътре сред зрителите, обясниха организаторите. 

Очаква се униформените служители да бъдат още по-нащрек не само поради огромния мащаб на събитието, а и предвид трагичния инцидент, завършил с фатален край за две момчета от Варна, погълнати от морето на Морска гара. 

Трескава подготовка кипи за мегасъбитието на лятото, което стартира тази вечер  A special Varna Rock night, видя репортер на Varna24.bg.

Организаторите уточниха, че деца до 12 години ще влизат безплатно с придружители, като един придружител има право да въведе не повече от трима малчугани, за които се попълва специална декларация. Тази декларация може да бъде намерена на сайта на събитието, както и попълнена на място преди концерта. На всички обекти, предлагащи храна и напитки ще може да се плаща с карта, допълват организаторите. 

За почитателите на рока днес ще се вихрят групите: BOOMERANG, HEADMASTER, MISTER HARD, HADES

Големите хедлайнъри на събитието са финландските симфометъл величия NIGHTWISH. Освен тях ще гледаме APOCALYPTICA, KAMELOT,  Hughes, Б.Т.Р. 

Както подобава на група от техния ранг, NIGHTWISH (както и изпълнителите преди тях) ще свирят на специална сцена. Съоръжението ще бъде с 15 метра ширина и 6 метра дължина и вече е изградено.

На него ще бъде разположен LED-екран, а от двете му страни ще има видеостени. Бандата планира и "разтърсващо" светлинно шоу, кристален звук и много пироефекти.

За всички фенове, закупили двудневни билети за фестивала /18-19 август/ входа тази вечер е безплатен.

Varna Mega Rock се организира под патронажа на община Варна, а организатор е  Кметъла Цонко Цонев. 

Проектът, поставил своеобразен рекорд в българската музикална история и който ще направи щастливи десетки хиляди хора, почитатели на хард-рок и хеви-метъла, вече е готов да посрещне рок величията, които ще се качат на сцената, за да разтърсят Варна в тези три дни.

Varna Mega Rock обещава дни на мощен саунд, хубава бира и много емоции, а един от първите 3000 фена, закупил билет за рок фестивала, ще си тръгне с чисто нов мотор подарък!

Според Цанко Цонев мега събитието ще привлече много туристи и почитатели на морската столица от цял свят.

Във връзка с провеждане на фестивал на рок музиката Varna Mega Rock на Морска гара Варна, ще бъде преустановено движението на автомобили по ул."Вълноломна“ от 12,00 ч. до около 23,30 ч. в дните 17-ти, 18-ти август и 19-ти август.

При промяна на пътнотранспортната обстановка и възникване на необходимост в периода 17-19-ти август ще се преустанови движението и по следните улици: бул. "Приморски“ – от кръговото на пл. "Славейков“ (Гаров площад) до кръстовището с ул. "Михаил Колони“; ул. "Сан Стефано“ – от кръстовището с ул. "Преслав“ до кръстовището с бул. "Приморски“; ул. Граф Игнатиев“ – от кръстовището с ул. "Княз Дондуков“ до кръстовището с бул. "Приморски“; ул. "Св. Климент“ – от кръстовището с ул. "Княз Александър Батенберг“,в посока пл. " Екзарх Йосиф“ (Шишковата градинка). Промяната в организацията на движението ще бъде осигурена от ОД на МВР – Варна.

Varna Mega Rock избра за свой медиен партньор Varna24.bg, и като такъв ние успяхме да зарадваме двама наши читатели с двоен билет за тридневния  рок фестивал.



Още по темата: общо новини по темата: 10
22.08.2018 »
20.08.2018 »
19.08.2018 »
17.08.2018 »
14.08.2018 »
30.07.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Zasileni-merki-za-sigurnost-na-Varna-Mega-Rock-sled-fatalniya-incident-na-Morska-gara-809932
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.