На първия учебен ден раздадоха 2000 стикера на две ключови кръстовища във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:07 / 17.09.2018Коментари ()2002
На първия учебен ден 2000 стикера "Спри! Давам път на пешеходец“ бяха раздадени на две ключови кръстовища във Варна – на бул. "Цар Освободител“ с ул. "Ген. Колев“ и на бул. "Мария Луиза“ с  "Осми Приморски полк“. Организатори на инициативата са неправителствената организация "Карай умно, искам живот“, съвместно с Община Варна. 

Доброволчески екип от пет души и още толкова служители от дирекция "Управление на сигурността и контрол по обществения ред“ раздаваха стикерите, предназначени за водачи на леки автомобили. Очаква се лепенките да бъдат сложени на задната част на автомобила.

"Раздаваме стикерите в диалог с шофьорите, не ги слагаме на чистачките или в пощенските кутии. Вярваме, че това провокира по-голяма лична ангажираност към проблемите, свързани с безопасността на пътя", обясни Юлиан Арнаудов, представител на неправителствената организация. Той посочи, че в рамките на тази инициатива тази година са раздадени 10 000 стикера.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Na-purviya-ucheben-den-razdadoha-2000-stikera-na-dve-klyuchovi-krustovishta-vuv-Varna-816049
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.