Родители се боят за децата си, искат "легнал полицай" пред училище във "Владиславово"
Автор: Пламена Николова 16:12 / 24.10.2018Коментари ()5619
© Varna24.bg
Искане за поставяне на "легнали полицаи" пред училище "П. Кр. Яворов" във "Владиславово", където трафикът е много натоварен, са изпратили родители до Община Варна, научи Varna24.bg

Ето и част от писмото, изпратено до кмета на града, кмета на района, председателя на Общинския съвет и няколко ресорни комисии от Анатоли Атанасов:

"Моля в спешен порядък да ни бъде оказано съдействие за поставянето на 2 (два) броя ограничители на скоростта тип "легнал полицай“ непосредствено преди и след пешеходната пътека, свързваща блоковете в долната част на 3-ти микрорайон и СУ “Пейо Крачолов Яворов“, както и изграждането на тротоар, свързващ задната част на гореописаното училище и бул. “Света Елена“, находящ се под стадиона, намиращ се, непосредствено зад магазин "БулМаг“ (бивш магазин "Пикадили“). Същите са крайно необходими, предвид  ежедневния голям човекопоток от и към училището. Моля да вземете предвид, че непосредствено зад СУ "Пейо Яворов“ е разположена и ЦДГ №12 "Първи юни“ и към днешна дата в училището се помещават ученици и от I Основно училище - гр. Варна, като голяма част от децата живеят в района над стадиона и се налага или да вървят през поляната зад детската градина или да рискуват да бъдат пострадали от ПТП.

Във връзка с гореописаното Ви моля за съдействие и във възможно най-кратък срок да ни окажете необходимото съдействие за опазване на живота и здравето на нашите деца", се посочва в искането.

Родителите се надяват експертите да вземат присърце сигнала им, за да гарантират час по-скоро безопасността на децата.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Roditeli-se-boyat-za-decata-si-iskat-legnal-policai-pred-uchilishte-vuv-Vladislavovo-823617
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.