Базар на книги събира пари за нова библиотека в Руското училище
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 30.10.2018Коментари ()1344
© БНР
Базар на прочетени книги се провежда днес в Средното училище по езиково обучение "Александър Пушкин" във Варна. Идеята и реализацията е на Училищното настоятелство за трета поредна година. Училищният базар на прочетените книги с всяка година събира все повече издания. Децата даряват своите запазени книжки и си купуват от тези на другите, като сами определят цената, каза за радио Варна Ивелина Медникарова председател на настоятелството.

Събраните средства от базара ще бъдат вложени в  обновяване на училищната библиотека, която се нуждае от ново оборудване и нови книги.

За по-голям успех на кампанията организаторите са поканили представители на Фондация "Въздигане". Доброволците от фондацията са познати вече на много варненски деца, с изданията на комикси за българските ханове и царе, които раздадоха в няколко варненски училища. Техните исторически книги са нови и  интересни  и са част от базара, разказа Спирко Лазаровски, доброволец във фондацията.

Членове на фондацията организираха и открити уроци по история за малките и за големите ученици. Техният урок включва демонстрация на облекло и оръжия на българите в миналото, както и развитието на соколовъдството у нас. Децата се запознаха и с Драко, сокол мишелов, който българите са отглеждали преди столетия.

Базарът за книги в Руското училище е отворен за всички варненци. Всеки може да се включи в каузата за нова училищна библиотека като занесе от своите запазени детски книги или си купи от предлаганите. Базарът е отворен днес от 8 до 19 часа във фоайето на училището.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Bazar-na-knigi-subira-pari-za-nova-biblioteka-v-Ruskoto-uchilishte-824626
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.