7 души намериха смъртта си при пожари във Варна и региона от началото на годината
Автор: Пламена Николова 15:49 / 31.10.2018Коментари ()2628
©
7 души са намерили смъртта си при пожари във Варна и региона от началото на годината досега. Последният случай е на моряка в моторен кораб "Българка". Това съобщи днес комисар Тихомир Тотев, началник на РДПБЗН, предаде репортер на Varna24.bg

Той призова всички домоуправители да разпоредят почистването на комините в жилищните кооперации, за да не се стига до инциденти със самозапалване на сажди и опушване на съседите. Освен това всички граждани трябва да проверят отоплителните си уреди дали са в изправност за зимата, допълни комисар Тотев. 

От началото на годината досега са регистрирани 3119 пожара на територията на Варна и областта, 115 от които с материални загуби. На тел. 112 са подадени 90 фалшиви повиквания, при които добронамерни граждани са търсили огнеборците превантивно. 

Пожарникарите са гасили 104 запалени контейнера. 

Остава проблемът с пожари заради неизправните газови бутилки, затова шефът на пожарната апелира варненци да проверят винтилите и маркучите на бутилките си у дома.  

Стана ясно, че екипите на пожарната ще подпомагат и тази зима спасителните операции при тежки метеорологични условия. Налице са 3 верижни машини, от които една ще бъде позиционирана в Аксаково и две в местност Малка чайка.

Към всяка от 8-те районни служби на пожарната ще има по един или два автомобили с висока проходимост. 

Какво още каза днес комисар Тихомир Тотев вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/7-dushi-nameriha-smurtta-si-pri-pozhari-vuv-Varna-i-regiona-ot-nachaloto-na-godinata-825010
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.