Единствената западна авиокомпания, ползваща руски самолети, се отказа от тях
Автор: Екип Varna24.bg 09:20 / 03.11.2018Коментари ()1987
©
Белгийският национален авиопревозвач "Брасълс еърлайнс" (Brussels Airlines) се отказа да използва наетите временно четири самолета "Сухой" (SSJ100), съобщиха местни медии.

Отбелязва се, че руските машини са създавали затруднения в изпълнението на полетите по разписание заради чести повреди и липса на части. Белгийските авиолинии са прекратили договора за наем, сключен с ирландския собственик на самолетите "СитиДжет" (CityJet), и са наели от същата фирма самолети на канадския производител "Бомбардие" (Bombardier CRJ-900).

Белгийската авиокомпания бе единственият западен превозвач, изпълнявал редовни полети с машините на "Сухой". Руските самолети от тази марка полетяха в началото на десетилетието с двигатели, разработени съвместно от Франция и Русия.

 

В разработката на самолетите участваха близо 30 международни дружества.

"Сухой Суперджет", както е известен моделът, бе вторият самолет руско производство, включван в работата на западна авиокомпания. През 70-те години на миналия век самолети Як-40, произведени в СССР, изпълняваха няколко години полети за авиокомпании в Италия и Гърция.


https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Edinstvenata-zapadna-aviokompaniya-polzvashta-ruski-samoleti-se-otkaza-ot-tyah-825605
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.