Шофьор прегази смъртоносно велосипедист и избяга
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 14.11.2018Коментари ()1265
© Varna24.bg
Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Васил В. Той е обвинен за това, че на 18.04.2018г. на път гр.Сливен, пътен възел Тополчане, на разклона за кв."Диньо Дачев“ на гр.Сливен, при управление на МПС – лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 70-годишен мъж, като след деянието е избягал от местопроизшествието.

Катастрофата настъпила поради факта, че управляваният от обвиняемия автомобил се е движил със скорост, която не му е позволила своевременно да забележи пострадалия, който управлявал велосипед.

Васил В. не е намалил скоростта си на движение и блъснал пострадалия, който се придвижвал в неговата лента на пътя. В резултат на удара се откъснал левия долен крайник на пострадалия, тялото му било изтласкано напред и надясно по посока на движението и мъжът е починал. Обвиняемият въпреки, че е осъзнал допуснатото от него пътнотранспортно произшествие и причинения удар с велосипедиста, продължил движението си направо и избягал от местопроизшествието, като не спрял, не е оказал първа помощ на пострадалия и не е запазил пътнотранспортното произшествие.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 14.11.2018г.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Shofyor-pregazi-smurtonosno-velosipedist-i-izbyaga-827960
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.