Подписаха договор, засягащ 1200 работещи в сферата на здравеопазването и социалната дейност във Варна
Автор: Пламена Николова 14:02 / 17.12.2018Коментари ()3677
© Varna24.bg
Днес в Община Варна бяха подписани колективни трудови договори в сферата на здравеопазването и в сферата на социалните дейности, предаде репортер на Varna24.bg.

В тях положиха подписи кметът на Варна Иван Портних, Веселин Рашев, председател на синдиката на българските учители във Варна, Стойко Аанасов, зам.-председател на КТ Подкрепа и Веселина Божилова - председател на федерацията на синдиката в здравеопазването към КНСБ.  

Договорите засягат 775 медицински лица във варненските ясли и медицински кабинети. Тяхната заплата е 805 лв. в яслите и 1009 лв. в кабинетите, обясни днес зам.-кмета Коста Базитов. Предстои увеличение на заплатите за работещите в социалните дейности, които са 356 за Варна. От 1 януари техните трудови възнаграждения ще бъдат вдигнати с 10% и ще станат 896 лв. За целта в бюджета са предвидени допълнително 480 000 лв., допълни Базитов. Запазват се придобивките, свързани с допълнителните възнаграждения за Коледните и професионалните празници, каза още той. 

"Радвам се, че в навечерието на Коледните и новогодишните празници подписваме колективните договори в сферата на здравеопазването и социалните дейности. Подобни договори имаме сключени с нашите социални партньори в сферата на образованието и спорта. Тези договори, които подписваме днес, засягат около 1200 човека. Мисля, че това е доказателство за добър социален диалог с Община Варна. Вярвам, че с общи усилия ще продължим тази добра традиция да надграждаме постигнатото до момента, за да можем да осигуряваме още по-добри условия в перспектива. Надяваме се, че с приемането на бюджета за следващата година и с параметрите, които сме заложили в него, ще дадем възможност за още по-добри поводи. Светли и спокойни празници", каза днес Иван Портних.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Podpisaha-dogovor-zasyagasht-1200-raboteshti-v-sferata-na-zdraveopazvaneto-i-socialnata-deinost-vuv-Varna-835882
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.