Ученик от Варна пръв в конкурс по творческо писане на английски език
Автор: Екип Varna24.bg 14:23 / 28.01.2019Коментари ()2606
©
Над 4000 ученици от 173 училища в цялата страна участваха в Деветото национално състезание по творческо писане на английски език, което се проведе в края на м. ноември 2018 г. Участниците се състезаваха в седем възрастови категории от 6-и до 12-и клас. Национално жури определи победителите  във всяка от тях. Ето имената на призьорите:

 6 клас - Георги Йорданов, ОУ "П.Р.Славейков“, Варна

 7 клас - Александра Сариева, ОУ "П.Р.Славейков“, Бургас

 8 клас - Йордан Петков, МГ "Баба Тонка“, Русе

 9 клас - Илиян Свечев, ПГ "Пейо Яворов“, Петрич

10 клас - Петя Иванова, ПМГ "Акад. Боян Петканчин“, Хасково

11 клас - Никълъс Бринтнол, СУ "Цанко Церковски“, Полски Тръмбеш

12 клас - Елизавета Малянова, СУ  "Св.св. Кирил и Методий“, Бургас

Церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 16 февруари 2019 г. в Американския университет в Благоевград.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за осма поредна година по инициатива на Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС"  в партньорство с Посолството на  САЩ и Американския университет в България. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. И тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като: "Къде отива океанът“, "На една усмивка разстояние“, "Животът е твърде кратък, за да нося скучни дрехи“, "Ябълковото дърво, което не преставаше да расте“ и др.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchenik-ot-Varna-pruv-v-konkurs-po-tvorchesko-pisane-na-angliiski-ezik-845341
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.