ГЕРБ - Варна почете жертвите на комунистическия режим
Автор: Екип Varna24.bg 14:26 / 01.02.2019Коментари ()2268
©
ПП ГЕРБ - Варна отбеляза 1 февруари – Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Пред паметника, посветен на жертвите на комунизма, който се издига в градинката до Градската художествена галерия във Варна, се събраха общински съветници, членове на младежката структура на ГЕРБ, както и представители на Съюза на репресираните от комунизма. Да сведе глава в памет на загиналите се присъедини и кметът на район "Младост" Христо Христов.

В знак на почит бе поднесен венец от името на ПП ГЕРБ - Варна. Той бе положен пред паметника от най-възрастния общински съветник от групата на ГЕРБ Пейчо Бюлбюлев и най-младия му колега в местния парламент Борислав Нанков. "Това е символичен начин да покажем, че помним и съзнаваме отговорността да предаваме на следващите поколения идеали като свободата, да отстояваме демократичните ценности", коментира Пейчо Бюлбюлев. "Важно е да познаваме историята, за да не допускаме подобни черни страници да се повтарят", заяви на свой ред Борислав Нанков.

Сред присъстващите бяха и общинските съветници от групата на ГЕРБ Юлияна Боева, Милена Димова, Надя Георгиева, Славчо Славов, Димитър Колев и Николай Малев.

Днес се навършват 74 години от най-масовото произнасяне на незаконни смъртни присъди в страната ни. 1 февруари 1945 г. е денят, в който посрещат смъртта регенти, депутати, офицери, министри, общественици, жертви на Народния съд.

Този ден се отбелязва официално в България от 2011 г. насам, когато датата бе утвърдена от правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов.


https://www.varna24.bg/novini/varna/GERB-Varna-pochete-zhertvite-na-komunisticheskiya-rezhim-846434
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.