Представиха пирамидата на човешките потребности пред варненски ученици
Автор: Екип Varna24.bg 16:55 / 26.02.2019Коментари ()2115
©
"Кариери на бъдещето" е темата на националната среща, която се проведе в Средно училище "Гео Милев"-Варна. В нея участваха и ученици от ПГ по икономическа информатика "Джон Ататанасов" - гр. Търговище. Над 80 младежи търсиха отговор на въпроса "Защо трябва да работя и как работата влияе на живота ми", заедно с Христинка Тодорова - преподавател във Варненска търговска гимназия "Г.Раковски". Тя представи пред участниците пирамидата на човешките потребности и видовете кариера, обясни как всеки може да определи  своите заложби и кое гарантира професионален успех. Учениците получиха разработени материали свързани с търсенето на работа, подготовката на интервю, препоръки как да напишат успешна автобиография.

За социалната работа като професия и потребността от професии свързани със социалната сфера пред учениците говори Мария Чанкова - директор на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с интелектуални затруднения - Варна. Тя подчерта ролята на доброволчеството, като възможност за изграждане на личността, възпитаване на съпричастност и отправна точка  при избора  на подходяща професия.

Учениците имаха възможност да споделят своите желания за професионално развитие и как мислят, че могат да го постигнат.

Всички участници в срещата ще получат сертификат Youthpass за придобитите знания.

Националните срещи се организират от Сдружение "Моят град“ по Програма Еразъм+. Ранното кариерно ориентиране на младите хора е акцент в политиката на Министерството на образованието, като целта е учениците да бъдат рано насочени към направления във висшето образование, за които се очаква недостиг на пазара на труда.

Втората младежка среща ще се състои през месец март в Стара Загора, а третата в София.

Целта на проекта  "Кариери на бъдещето“ е да подкрепи младите хора в избора им на професия  и подпомогне младия  човек в неговия избор.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Predstaviha-piramidata-na-choveshkite-potrebnosti-pred-varnenski-uchenici-852285
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.