Днес обезвреждат снаряда, открит при ремонт на бул. "Левски", на безопасно място е
Автор: Пламена Николова 09:43 / 06.03.2019Коментари ()1928
© БНТ
Артилерийският снаряд, открит вчера при изкопни работи по бул. "Васил Левски" във Варна ще бъде обезвреден днес. Още вчера той е складиран на безопасно място, обясниха за Varna24.bg от пресслужбата на ВМС. 

"Боеприпасът не е бил опасен и по никакъв начин не е застрашил живота на работниците на обекта, защото е нямал взривател. Касае се за 76-милиметров снаряд, силно корозирал, който е лежал под земята около 40 години. Напълно възможно е няколко пъти да е бил изкопаван и закопаван отново, знаем, че там не се копае за първи път", коментираха още от пресслужбата на ВМС. 

Още вчера са взети незабавни действия, след като е получен сигнал от областния управител Стоян Пасев. На място е изпратен полицейски екип, който е отцепил мястото до пристигането на специализиран екип от Пункт за базиране – Варна, с ръководител капитан ІІІ ранг Красимир Дамянов.

На въпроса дали в района е възможно да има и други подобни боеприпаси от ВМС коментираха, че това нямам как да се предвиди.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dnes-obezvrezhdat-snaryada-otkrit-pri-remont-na-bul-Levski-na-bezopasno-myasto-e-853781
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.