Ето как децата отбелязаха Деня на водата
Автор: Екип Varna24.bg 17:07 / 25.03.2019Коментари ()1996
©
Децата от детска градина  "Звездичка" във Варна се включиха в "Международен воден мост“ с програма от песни, танци, опити и експерименти с вода и така отбелязаха Световния ден на водата. Малчуганите показаха знания за разумно използване на природните води и призоваха възрастните: "Пазете водата, за да я има Земята!“. По традиция в детската градина се възпитава у най-малките отговорно поведение в опазването на водите и водните екосистеми.

В ОУ "Йордан Йовков“ – Варна, ученици от VII клас, организирани в четири отбора, се състезаваха на тема “Всеки е важен", където премериха сили с въпроси за природата и съхраняване чистотата на водните ресурси.

Учениците от подготвителна група в ЧСУ "Юрий Гагарин“ показаха знания за кръговрата на водата и живителната й сила.  Пред експерта от Басейнова дирекция малчуганите споделиха как пестят водата у дома и начините да я опазват чиста. По забавен начин и с рисунки децата бяха илюстрирали наученото в своя книжка – "Мечтата на едно дете“.

Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна и Басейнова дирекция "Черноморски район“ раздадоха грамоти и награди на всички участвали деца и ученици за проявеното старание при отбелязване на Световния ден на водата.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Eto-kak-decata-otbelyazaha-Denya-na-vodata-858095
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.