Санитарна резитба в "Приморски"
Автор: Екип Varna24.bg 10:07 / 28.03.2019Коментари ()1582
Месеците преди и след вегетационния период, / пролетта и есента /, е времето, в което се извършва санитарната резитба, повдигане на корони, освобождаване на контактната мрежа на тролеите, а когато това е наложително и отсичане на заболели дървета. Тези дейности се  извършват по график, по сигнали на граждани и институции, както и при аварийни ситуации. Задължително при всички посочени варианти специалисти извършват оглед, изготвя се експертиза и чак тогава се пристъпва към изпълнение на съответната дейност. Важно е да се знае, че в "Приморски“ има паспортизирани  35494 дървета – съобщи Петя Проданова, кмет на района.

Тя поясни, че през миналата, 2018 г., са извършени основни и санитарни резитби на повече от 400 дървета по бул. "Чаталджа“, бул. "Цар Освободител“, в района на спирка "Почивка“, пространството прилежащо към Народно читалище "Отец Паисий“, в дворове на учебни и детски заведения, в междублокови пространства.

От началото на тази година с цел освобождаване на контактната мрежа от прорасли клони, е извършена санитарна резитба по маршрутите на тролей № 86 по бул. "Цар Освободител“ и в района на спирка "Почивка“. Резитби на дървета и храсти са извършени и по сигнали на граждани и институции по реда на тяхното постъпване в районната администрация и възлагане за изпълнение от страна на Община Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Sanitarna-rezitba-v-Primorski-858744
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.