Вандали опустошиха читалището във "Владиславово"! Погромът е пълен
Автор: Пламена Николова 15:05 / 05.04.2019Коментари ()7945
© Varna24.bg
Вилнееща група от крадци са опустошили през нощта читалище "П.Р. Славейков" във "Владиславово", научи Varna24.bg

Вандалите са връхлетели през прозорци и врати, натрошили са инвентара и са обърнали всичко с главата наопаки. Задигната е техника и оборудване, включително и музикални инструменти, сред които и тъпан. 

"Разбито е цялото читалище. Обърнали са помещение по помещение, от струпаните неща по стаите не можем да влезем, трошили са навред и са грабили като обезумели. Изсипвано е, късано е, тъпкано е всичко...Такова нещо не съм виждала през живота си. Изкъртени са врати и дограми, катинари са счупени. Атакували са с взлом навсякъде, очевидно е, че са били група от много хора. Липсва озвучителна техника, лаптоп и много други важни неща. Ние нямаме СОТ, бюджета ни е толкова оскъден, че не сме имали средства за това. Наоколо няма и други сгради с видео наблюдение. Ще направим всичко възможно да се справим и да не спираме дейността на школите", коментира за Varna24.bg секретарят на читалището Мая Друмева. 

От пресслужбата на полицията съобщиха за медията ни, че сигнал за нападението е подаден в 5 часа тази сутрин. Екип от криминалисти снема отпечатъци, за установяване на извършителите. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са предадени на Районна прокуратура във Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vandali-opustoshiha-chitalishteto-vuv-Vladislavovo-Pogromut-e-pulen-860754
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.