Отпускат близо 1,75 млн. лв. за довършителни ремонти във варненски училища и градини
Автор: Пламена Николова 16:19 / 22.04.2019Коментари ()2510
© Varna24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Константин Арабаджиев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Финансовата комисия към Общински съвет – Варна одобри отпускането на близо 1,75 млн. лева от местната хазна за довършителни ремонтни дейности във варненски училища и детски градини. Допълнителното финансиране се налага заради възникнали непредвидени обстоятелства по време на строително-монтажните работи, тъй като голяма част от сградите са стари и амортизирани, стана ясно на днешното заседание.

За съфинансиране на разходи по проекта "Модернизация на образователната инфраструктура“ общината ще отдели 948 127 лв., които ще бъдат вложени в ОУ "Св. Княз Борис I ", СУ "Димчо Дебелянов“ и ОУ "Константин Арабаджиев“. Други 180 253 лв. от общинския бюджет ще получи професионалната гимназия "Николай Хайтов“, която също се ремонтира по европроект.

Община Варна ще осигури допълнителни 525 510 лв. и за НУ "Васил Левски“, необходими за качествено приключване на ремонтите дейности и гарантиране на сигурна и безопасна среда за обучение на учениците. При извършване на демонтажните работи в училището са били констатирани множество дефекти, останали скрити по време на първоначалните огледи.

Допълнителни средства в размер на 95 465 лв. ще бъдат отпуснати и за новостроящата се сграда на ДГ "Карамфилче“. Необходимо е да се повиши устойчивостта на обекта, като предвидената армирана бетонова настилка се подмени със стоманобетонна с цел да се намали допълнителното слягане на терена.

Всички средства са предвидени като компенсирани промени по бюджета на Община Варна за 2019 г. във функция "Образование“.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Otpuskat-blizo-1-75-mln-lv-za-dovurshitelni-remonti-vuv-varnenski-uchilishta-i-gradini-864676
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.