Обявиха за невалидни билетчетата, закупени с мобилното приложение TICKEY във Варна
Автор: Пламена Николова 11:01 / 23.04.2019Коментари ()3789
© Varna24.bg
Билетчетата, закупени чрез мобилното приложение TICKEY във варненските автобуси и тролейбуси се считат за невалидни от 22 април, научи Varna24.bg

Това става ясно от заповед, издадена от шефът на фирма "Градски транспорт" инж. Злати Златев. 

Кондукторите и служители "вътрешен контрол" са информирани да не признават електронните билети, закупени чрез приложението. Заповедта гласи още да бъдат махнати всички стикери, рекламиращи приложението от автобусите и тролеите във Варна. 

"Тази система е напълно излишна. Тя беше пусната експериментално за сметка на фирмата, която ни я предостави. Няма смисъл да се хаби ресурс за поддържането й, след като е ползвана от 30 човека, при 60 000 пътуващи в градския транспорт", обясни за Varna24.bg инж. Златев. 

Припомням
©
е, че пътуването в рамките на града със системата беше на стойност 1 лв., както до сега, но плащането се извършваше директно от кредитната или дебитна карта на пътуващите.

Всички автобуси на "Градски транспорт" разполагаха с нужното оборудване, а контрольорите минаха специален курс на обучение за работа с приложението. 

Електронният билет, както и хартиеният, важеше като застраховка на пътниците.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obyaviha-za-nevalidni-biletchetata-zakupeni-s-mobilnoto-prilozhenie-TICKEY-vuv-Varna-864838
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.