АГ болницата във Варна е неузнаваема след ремонта
Автор: Пламена Николова 12:38 / 15.05.2019Коментари ()24847
Днес бе представена ремонтираната СБАГАЛ "Проф. д-р Д.Стаматов" във Варна, предаде репортер на Varna24.bg

"АГ болница е е единствената извън столицата специализирана акушеро-гинекологична болница в трето ниво по компетентност по Неонатология. Искам да благодаря на кметът Иван Портних и цялата Община Варна за отпуснатите средства в размер на 1 239 841 лв. за закупуването на апаратура, реновация на сградения фонд и изграждането на външен асансьор. 

За мен и целия екип на лечебното заведение е от изключителна важност да разполагаме с модерна апаратура, за да може да отговорим адекватно на нуждите на нашите пациентки. Смятаме, че освен навременна и адекватна медицинска помощ те се нуждаят  и от приятни битови условия за престоя си. 

От повече от 20 години в АГ болницата не е правен подобен мащабен ремонт на отделенията. 

С отпуснатите средства успяхме да закупим комбиниран стерилизатор, хистероскопско оборудване, високоспециализирана апаратура за патоанатомичната лаборатория, пациентски монитори и др. 

Реновирахме родилно отделение, Реанимация, Операционни зали, Гинекологично отделение, Неонатологично отделение. Изцяло се ремонтираха покривите на високото и ниското тяло на сградата и съвсем скоро ще стартира изграждането на външния асансьор. 

За миналата 2018 г. в болницата са станали 2278 раждания, а от началото на годината в АГ болница са проплакали 685 деца. Недоносените деца са 112", каза днес при откриването на обновената сграда проф. Емил Ковачев, директор на болницата.

Повече вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/AG-bolnicata-vuv-Varna-e-neuznavaema-sled-remonta-869546
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.