Представиха проект за влиянието на Баухаус върху архитектурата на Черноморието
Автор: Пламена Николова 08:56 / 20.05.2019Коментари ()2063
©
Изследователски проект за влиянието на Баухаус върху архитектурата на Българското Черноморие през 30-те и 40-те години на XX век бе представен от неправителствената организация "Варна Дизайн Форум“. Поводът е 100-годишнината на архитектурно-дизайнерската школа Баухаус. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фонд "Култура“ към Община Варна. Специален гост на събитието бе изтъкнатият архитект Юрген Майер от Германия, главният архитект на Община Варна Виктор Бузев и представители на бранша.

Проф. Росица Никифорова, председател на неправителствената организация "Варна дизайн форум“, представи книгата "Баухаус и архитектурата на Българското Черноморие“ и откри изложба пред зала "Пленарна“ на Община Варна. По-късно се проведе лекция на арх. Юрген Майер - за съхраняване на културното наследство и специално за работата му над Метропол Парасол, който представлява най-голямата дървена конструкция в света, висока 26 метра, с параметри 150:70 м.

По-късно се проведе кръгла маса на тема "Градските пространства на Варна" с участието на арх. Юрген Майер.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Predstaviha-proekt-za-vliyanieto-na-Bauhaus-vurhu-arhitekturata-na-Chernomorieto-870396
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.