Литературният конкурс "Този безкраен свят" отличи своите лауреати
Автор: Екип Varna24.bg 11:57 / 05.06.2019Коментари ()1914
©
На 4 юни в артсалона на Радио Варна бяха връчени наградите на тринайсетото издание на Националния литературен конкурс за създаване на авторски текстове на английски и немски език "Този безкраен свят", организиран от Първа езикова гимназия, МОН и Фондация "Българска памет". Тази година текстове изпратиха ученици от 18 административно-териториални области на страната и от Сърбия. Прави впечатление, че наред с традиционно включващите се представители на езиковите гимназии, все по-често участват и печелят награди ученици от средни училища и професионални гимназии. 

“ОГЪН" бе темата за 2019 г.. А какво е огънят за младите хора? Огънят и горенето са светлина, топлина, пречистване, търсачество и мощен импулс за познание, нестихваща стихия, която може да изпепелява,но най-вече да съзидава, да вдъхновява и да озарява нашия неутолим стремеж към себеизразяване чрез словото! Наградният фонд, осигурен от Фондация "Българска памет" и Община Варна, за тази година бе 1900 лв., разпределен между единадесет творци.

Участниците и гостите бяха поздравени пламенно лично от д-р Милен Врабевски - председател на Фондация "Българска памет" и Ирена Радева - началник отдел в РУО Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Literaturniyat-konkurs-Tozi-bezkraen-svyat-otlichi-svoite-laureati-873865
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.