Големият Димитър Маринов със съвети към младите кинематографисти на Варна
Автор: Стоян Маджиров 10:46 / 06.06.2019Коментари ()2022
©
Димитър Маринов, който е първият български актьор, качил се на сцената на Оскарите, отправи своите съвети и пожелания към младите кинематографисти от кино школа "Братя Люмиер" при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.

"Вярвайте в себе си. Вярвайте на мечтите си. Аз знам, че във всеки от вас има тръпка на страх. Страхът не е лошо нещо, докато не се превърне в паника. Страхът е вашето мерило за творчество. Той се превръща в паника, когато нямате самочувствие. Вие трябва да вярвате, че сте актьори", заяви Маринов в специално видеообръщение от Калифорния. То бе прожектирано на премиерата на лентата "Децата и Госпожата", която се състоя в галерия "Тереза Зиковска" във Варна.

Видеопожелания към дебютантите отправиха също Мартина Апостолова, носител на отличието "Златна роза" през 2018 г., както и актрисата Ива Тодорова, която през тази година грабна "Икар". Филмът "Децата и Госпожата“ предизвика смях, размисъл, бе калейдоскоп от пъстри настроения. След прожекцията всяко дете получи малък подарък. По-късно ръководителката на школа "Братя Люмиер" Елица Матеева и нейните възпитаници Максим Панков и Стелиан Ганчев гостуваха в Радио Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Golemiyat-Dimitur-Marinov-sus-suveti-kum-mladite-kinematografisti-na-Varna-874069
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.