Разглеждат варианти за големи подземни паркинги във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:26 / 19.06.2019Коментари ()5143
© Varna24.bg
Разработва се идеята малкият паркинг пред сградата на Областната дирекция на МВР във Варна да бъде превърнат в място за паркиране на няколко нива. Това обяви зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев на бизнес среща, посветена на имотния пазар в морската столица.

Дългата процедура по отделяне на имота, като самостоятелен урегулиран поземлен имот, върви от около година и половина. Проектът среща и претенциите на собственици на имоти. "Сложно се маневрира в такава обстановка, особено в идеалния център", коментира Пейчев.

Зам.-кметът отбеляза, че паркинг на няколко нива може да се изгради и на още едно място в идеалния център. Направените обследвания показват, че на мястото на Дупката има възможност за 3-етажен паркинг. Това обаче е само една от идеите за бъдеще на огромния изкоп в центъра, чието бъдеще ще бъде решено с конкурсна процедура, съобщава "Дарик".

Разглеждат се и вариантите за големи подземни паркинги до Терапията и на други места в града, посочи Пейчев.

Във Варна трудно се намират големи пространства, подходящи за обществени паркинги, но Община Варна, главният архитект и дирекция  "Архитектура, градоустройство и устройствено планиране" усилено работят за решаване на този въпрос, увери зам.-кметът.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Razglezhdat-varianti-za-golemipodzemni-parkingi-vuv-Varna-876782
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.