Вдигнете крака от педала на газта! 25 са жертвите на тежки катастрофи във Варна, 66 са пострадалите деца от началото на 2019 г.
Автор: Пламена Николова 09:06 / 19.07.2019Коментари ()3350
© Varna24.bg
25 души са намерили смъртта си при зловещи катастрофи във Варна и областта за първите 6 месеца на тази година, като основната причина е превишената скорост и неспазването на правилата.

Данните бяха предоставени от пресцентъра на полицията в морската столица след запитване на Varna24. bg.

Ето какво още сочат данните за тежките пътни произшествия във Варна, предоставени за медията ни:

От началото на 2019 година до 30 юни на територията на град Варна и областта са регистрирани общо 1307 ПТП. От тях 331 са с пострадали или загинали - съответно с 25 загинали и 437 ранени.

При тежките ПТП са пострадали 66 деца, като 39 от тях са били пътници, 19  пешеходци и 8 водачи. За периода има загинало едно дете на територията на Морската градина.

Броят на регистрираните ПТП с пешеходци е 115, като при тях са пострадали 111 души, загинали са 5-ма.

Основните причини за настъпване на тежките пътно - транспортни произшествия са движението с превишена и несъобразена скорост с пътните условия, неспазване на предимство, отнемане предимство на пешеходец, неправилно изпреварване с навлизане в лентата за насрещно движение, съобщават от ОД МВР Варна. 

Имайки предвид , че превишената и несъобразената скорост е основна причина за настъпване на тежки ПТП, отправяме апел към водачите да спазват въведените скоростни режими по пътищата, допълват от полицията във Варна.                                                                        

Припомняме, че наскоро с цел превенция на пътните произшествия бяха поставени предпазни колчета по протежението на бул. "Сливница", където при нарушаване на правилата от млада водачка наскоро загина моторист.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vdignete-kraka-ot-pedala-na-gazta-25-sa-zhertvite-na-tezhki-katastrofi-vuv-Varna-66-sa-postradalite-deca-ot-nachaloto-na-2019-g-883492
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.