"Дари кръв, вземи книга" до 5 септември във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:40 / 03.09.2019Коментари ()1276
©
Кръвен център - Варна и Асоциация "Българска книга" продължават кампанията "Дари кръв, вземи книга", съобщава БНР.  Всеки, който се включи в кръводаряването в периода от 2 до 5 септември ще бъде поощрен с комплект книги.

Литературата е художествена, предимно романи, дарени от различни издателства. Кръводарителите ще получават по 2 книги, опаковани в подаръчни торбички. Хората, които дарят кръв няма да могат да избират заглавията, които ще поплучат.

"Предполагам, че всеки обича да чете, така че каквото и да му се падне ще се зарадва“ – това каза Яна Василева, една от организаторите на кампанията, пред Радио Варна. Според нея проблемът с недостига на кръв във Варненските болници идва от това, че здравните заведения в морската столица приемат пациенти и поемат спешни случаи от много голям регион – включително Шумен, Бургас и Добрич.

В момента кръвният център във Варна има необходимост от кръвните групи: 0+ и А+ Всеки желаещ да дари кръв може да го направи в двора на МБАЛ "Св. Анна". Най-удобно е да се влезе през входа откъм булевард "Генерал Колев“. Работното време на кръвния център в морската столица е от 08:00 до 18:00 часа.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dari-kruv-vzemi-kniga-do-5-septemvri-vuv-Varna-895617
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.