Министър Маринов и гл. секретар на МВР ще наблюдават учение във Варна
Автор: Стоян Маджиров 14:25 / 18.09.2019Коментари ()1697
©
Илюстрация
Министър Маринов и главният секретар на МВР ще наблюдават учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия, което ще се проведе утре от 10.00 часа на плажната ивица на кв. "Аспарухово".

Ежегодно съвместно учебно занятие ще проведат служители на  ГД "Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР и на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация“ - МТИТС.  Основната цел на учението е подобряване на координацията и повишаване на подготовката за реакция на структурите, имащи отговорности за реагиране при авиационни произшествия. 

Участие в занятието ще вземат и съставни части от Единната спасителна система – МВР, МТИТС, МО, МЗ, Община Варна, БЧК и др. По предварителен сценарий екипите ще разиграват издирване, спасяване и евакуация на хора и изграждане на полеви център за оказване на първа медицинска помощ и психологична подкрепа на пострадалите; гасене на пожар в гориста местност; издирване и спасяване в и под вода; ограничаване и събиране на разлято гориво и хидравлично масло в морето.

Демонстрациите започват в 10.00 часа. Те ще се провеждат на територията на плажна ивица на кв. "Аспарухово" южно от центъра на град Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ministur-Marinov-i-gl-sekretar-na-MVR-shte-nablyudavat-uchenie-vuv-Varna-899120
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.